IT Novinky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Amazon vstupuje do internetovej televízie

Amazon plánuje prenájom filmov a televíznych relácií, ktorých štart je naplánovaný na koniec roka. Rokovania prebiehajú s najväčšími mediálnymi koncernami...

http://www.mediabistro.com

Najväčšie online kníhkupectvo vyvíja predplatenú službu, prostredníctvom ktorej by užívatelia internetu mohli sledovať televízne programy a filmy. V súčasnej dobre prebiehajú rozhovory s mediálnymi podnikmi ako General Electric, NBC Universal, Time Warner a Viacom. Dnes si môžete na Amazone kúpiť len jednotlivé diely televíznych seriálov.

Konkurenciu má Amazon v podobe takých velikánov ako Google, Hulu a Netflix. Tieto firmy takisto momentálne rokujú s hollywoodskymi štúdiami na tému uvedenie ich materiálov na YouTube. Netfilix ponúka momentálne streaming starších videí alebo hry do herných konzolí za mesačné predplatné vo výške 10 USD. Hulu ponúka nové epizódy televíznych seriálov.

Ani Apple nie je veľmi pozadu. Čoskoro totiž predstaví najnovšiu verziu dekodéra Aple TV na sledovanie filmov a seriálov zakúpených na iTunes. Apple chce podľa všetkého predať 99% materiálov od spoločností Fox, Walt Disney a ABC.

Existujú náznaky, že online videopožičovňa Amazon bude dostupná už cez sviatky. Zástupcovia mediálnych spoločností NBC Universal, News Corp., Viacom a Time Warner sa však k tejto správe nevyjadrili.

Zdroj: www.idg.pl


Svet Internetu | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014